28. apr. 2013

Bursdagsgave til Bestemor !

Vanligvis blogger jeg ikke bursdagsgaver før etter at jeg har gitt de bort, men, når den er til bestemor som aldri har brukt en datamaskin så tar jeg sjansen c",)



Jeg fikk lyst til å strikke et sjal. Fant frem noen rester av Drops Nepal og pinne nr 7. 
La opp 5 masker og økte mye og hele tiden :) økte 3 masker i begynnelsen av hver omgang og etterhvert 5 masker. Etter ca 30 riller felte jeg av.
Tilslutt ble det pyntet med en fin heklekant c",)



Det ble så godt og fint at jeg må nok strikke et til meg selv også etterhvert!

9. apr. 2013

Påskeegg og kyllinger !

Påsken er jo over for denne gang. Men siden påskeferien ble tilbrakt uten data så har det ikke kommet noe blogginnlegg før nå.


Her er påskeegget som svigermor fikk i år c",)
En 2L rødvin i ett påskeegg.
(dette var merket med 23cm, passet perfekt!)
Det eneste en trenger å gjøre er å skjære hull til tappetuten.
Pyntet med sløyfe og en heklet påskekylling.


Påskekyllingene ble det plutselig mange av, hele ti stykker tror jeg. De ble satt på bursdagsgaver som ble gitt bort i påsken og noen ble sendt til venner og bestemor, mamma fikk også noen c",)


Oppskriften fant jeg her.
De var enkle og hekle og det gikk lettere for hver kylling. Jeg heklet nok med litt tykkere garn enn det som var i oppskrifta for de ble nesten dobbelt så store, men like fine c",)


Håper alle hadde ei fin påske!





Votter i knallfarger !

Jeg skulle strikke en bursdagsgave til en gutt som fylte 7 år i påsken. Synes det er litt vanskelig å finne på noe til disse gutta så det ble sendt melding til mora med spørsmål om gutten hadde noen bursdagsønsker. 


Ullvotter! var svaret jeg fikk, og da gjerne med mulighet for å få fri fingrene. Er visst noen som har skjønt at det stort sett kommer strikka eller sydde gaver fra denne kanten :p
Men, er jo veldig koselig når unga også setter pris på det c",)



Garnlageret ble undersøkt og jeg fant noen nøster med Smart Superwash fra Sandnes Garn i knalle fargerog et nøste grått.


De ble til litt underveis ettersom jeg bare hadde mønster i damestørrelse.
Håper gutten ble fornøyd c",)
Jeg fikk iallefall lyst til å strikke slike votter til meg selv også, er jo utrolig kjekt å ha fingrene lett tilgjengelig!